Skapa ditt eget drömliv!!!
Välkommen tilll vår värld!!!!

måndag 18 maj 2020

Covid-19

Hej hej 
Jaha då är jag en av alla som har fått Covid-19. 
Tänkte berätta lite om min resa genom det hela än så länge. 

Jag började få lite symtom söndag den 3maj.  Mina symtom då va att jag hade huvudvärk och va konstant trött. Värken i Huvudet va ngt som jag aldrig upplevt tidigare och då ska tilläggas att jag har migrän ngn gång om år i vanliga fall. Det kändes som 50 knivar vreds om på ett å samma ställe å inget hjälpte mot det. 
4maj måndag gick jag på jobbet då jag har ont i huvudet ofta i vanliga fall så tänkte jag inte på det så mkt och tröttheten trodde jag berodde på att jag Va trött efter helgens bestyr.  Blev under dagen tung andad men då det oxå är pollen ute så kämpade jag på så gott det gick.  När jag kom hem så slocknade jag på soffan och när kvällen kom så vågadejag knappt somna för vår rädd att aldrig vakna igen. 

Tisdag 5 maj så gick jag på jobbet och hade huvudvärk och va tung andad.  Tänkte samma lika då att huvudvärk brukar jag ju ha åså är det pollen som gör att jag har svårt att andas.  Jobbade men satt mest för kroppen va för svag på ett sätt som jag inte tidigare upplevt. Tänkte åka hem men viste inte hur jag skulle klara av att köra så stannade på jobbet dagen ut och körde sen hem. Väl hemma så slocknade jag när jag satt och pratade med min äldsta dotter. Somnade sittandes i soffan och vaknade ngn timme senare. Min hosta jag haft övergick till slem hosta från torr hosta. 

Onsdag 6 maj kom jag knappt upp ur sängen. Kroppen gjorde ont, jag hade ont i halsen, hade slem hosta, huvudvärk och fruktansvärt ont i nacken. Jag låg hela dagen å tack och lov så var det pappa vecka för dom tre minsta barnen så jag verkligen kunde vila. Orkade knappt gå på toaletten.

Torsdag 7maj 
Kom knappt upp ur sängen. Va på toaletten 2 ggr å var lös i magen. Alvedonen tog inte bort febern och den ökade kropps tempen. Fick en blåsa på läppen  vilket tyder på virus. Hade hosta och kroppen va helt slut.Tung andad och kopplade efter luft i vissa stunder..jag tog min bricanyl som jag har mot min förkylning astma. Jag var yrslig oavsett om jag låg satt eller stod.  Mina två äldsta barnkollade till mig i dörröppningen till sovrummet å kollade så jag levde. Min äldsta stog där å grät för hon trodde att jag skulle dö. 

8maj fredag och jag fortsatte må likadant. Fick mer värk i benen så ibland kunde jag knappt stå, det strålade från höfterna neråt benen typ som värsta foglossningen gånger tusen. Jag bad ngn hämta en gaffel eller kniv för jag tänkte seriöst hugga mig i benen så värken skulle försvunna eller iaf ändra sig. 
Värken har varit bland det värsta för mig. Värken både i huvudet och inte gick/gårbort med Alvedon å värken i kroppen som gör att man nästan blir förlammad. Ett tag trodde jag att jag skulle bli förlammad i benen men än så länge fungerar dom🙏.
Fick sån hjälp utifrån. Fick hämtmat under hela helgen men jag tappade både smak och lukt redan på torsdagen så åt så gott det gick.  Fick en underbart fin skyddsängel som säkert har hjälp mig på traven mot att bli frisk. 
9maj lördag mådde jag likadant. Jag orkade hålla mig vaken mer å mer men fortfarande samma värk i både huvud å kropp. Sen det konstiga med Corona är att i en stund kan man må helt okej för att i nästa bli super dålig.  Man får liksom ta timme för timme. 
Alla symtom kvarstod och vissa hade tillkommit. Jag mådde verkligen allt utom bra. 

10maj söndag. Tillbringade söndagen i soffan som flera dagar tidigare. 
Mittmående kvarstod och jag var tacksam för varje minut jag kunde andas. Aptiten va lika bortblåst som innan och alla symtom kvarstod. Jag fick även en brännande känsla på under armar och på ryggen. Kändes som att huden brann. Jag hade svårt att ända men Jag inbillade mig att sökte jag för mina symtom så skulle jag bli ännu sjukare. Trodde jag skulle bli smittad av Covid- 19 om jag inte redan hade det, tänkte att det finns mkt baciller på akuten. Jag misstänkte att det kunde vara Corona men försökte tänka bort det. Jag tror att ens egna inställning gör mkt för tillfrisknandet så jag intalade mig att de bara var en förkylning fast jag Va rätt säker på att jag hade Corona. 

11 maj måndag. 
Jag va dålig men emellanåt bättre vilket gav hopp.  Låg i soffan hela dagen. Tröttheten vid Covid-19 går inte ens att beskriva. Kroppen slocknar bara. Man kan somna mitt i en mening. 

12 maj tisdag. 
Jag va lite bättre och hängde tvätt och plockade lite,  fick bakslag och blev dålig på kvällen. Barnen kom hem från sin pappa då han va tvungen å jobba å jag orkade verkligen inte bråka med honom om att jag Va sjuk just då.

13 maj onsdag. Jag trodde jag va frisk för kroppen va inte alla lika trött längre. Jag fick en energi som va ut över det vanliga. Tänkte för mig själv att antingen är det på bättringsvägen eller oxå är det sista stöten. 
Jag städade köket men däckade sen igen med värk och feber. 

14 maj torsdag. Jag mådde sådär. Trött i kroppen men hjärnan va pigg. Ont i huvudet, ont i kroppen, trötthet ut över allt annat och ont i ryggen. Ont i örat och ögonen värkte som fan. Va alldeles röd runt ögonen av infektionen. Har under hela tiden även haft hjärtklappning till å från. På kvällen blev jag sämre. Trodde mitt huvud skulle explodera när som helst. Gick ner på akuten efter rådfrågat 1177. Dom sa att jag måsta gå ner.
Gick ner på akuten. Blev införd i en separat ingång dit bara misstänkta Corona patienter får gå.  Jag fick ett rum på en gång. Men sätt på huk med mina plast handskar och mina munskydd för vågade inte röra ngt dels för att inte föra smittan vidare å för att inte få i mig mer Virus. 
Jag blev undersökt. Blodtrycket va rätt högt, pulsen va hög och sattrationen va på 90. Hade feber trots Alvedon. Läkaren lyssnade på lungor, hjärta osv men allt lät bra. 
Min crp, alltså sänkan som visar om man har ngn infektion låg på under 5 vilket den gör om man är frisk. Dom tog dock ett Corona test åså fick jag gå hem utan varken hjälp mot huvudvärken eller ja fått mer klarhet i varlfr jag mådde som jag gjorde. 
Hemma så sov jag mig igenom så mkt som möjligt av kvällen. Mina prov svar skulle komma antingen på fredag kväll eller lördag. 

15 maj fredag.
Jag vaknade å kände mig bättre för att sen bli sämre igen. Mitt på dagen så ringde smiskyddet i Gävle och bekräftade att jag hade ett positivt prov på Covid-19
Jag har sedan provsvaret mått både bättre och sämre. Min huvudvärk vägrar släppa vilket gör att jag misstänker att även jag fått små proppar.  Båda mina minsta pojkar hostar så dom hålls hemma. Jag gör det jag orkar men tillbringar mkt tid i sängen. 
Febern kommer och går. Värken i benen är borta men inte i ryggen.  Jag hostar men inte alls så mkt. 
Idag är det måndag och jag har mått sämre idag än igår. Jag hoppas verkligen skiten vänder snart. Ibland känner jag lite lukt och ibland lite smak. Men det verkar som att det är ett tag innan jag är återställd helt. Jag får gå ut när mina symtom varit borta i 48 timmar igen å så som jag längtar. 

Under den här tiden så hamnade en av mina bästaste vänner på sjukan pga Corona. Vi umgicks på fredagen den 1maj och båda blev sjuka veckan efter. Hon va till en början o bättre skick än mig men slutade med att hon hamnade på sjukan med proppar o hjärnan och virus i lungorna. Hon blir utskriven idag efter en veckas vård på sjukhuset. Tjooohooo ngt som går åt rätt håll iaf. 
 Sen underden här tiden så här jag försökt bytt sängkläder så ofta som möjligt i alla sängar för att man inte ska ligga i massa virus lakan å bli sjukare. Bytt tandborste med jämna mellan rum åt alla. Sen föröska sprita det mesta så gott jag orkar. Mkt att tänka på å mkt att göra för en som är sjuk själv men än gör så gott man kan. Bytt handdukar varje dag. Badlakan varje dag osv osv. Tvättat mina kläder jag haft på mig efter en dag.  Haft munskydd så fort jag lämnat sovrummet. Jag har enseparat toalett som bara jag går på. 

Nu när jag inser att jag förmodligen överlever om jag inte  gud förbjude blir mkt sämre så är man rädd. Jag är livrädd att jag ska ha smittat ngn. Är rädd att barnen blir sämre. Är rädd för att träffa folk i framtiden. Är rädd att bli smittad igen. Men är oxå oerhört tacksam över min kropp som tagit mig så långt som den har.  Innan ja insjuknade bar jag extremt noga med att tvätta och sprita händerna. Höll avstånd och gjorde allt man skulle men dock så blev jag sjuk. Vill att alla bara tar det här på allvar så vi kan få stopp på spridningen.  Folk dör som flugor och vi måste tillsmans stoppa det här. 
Aldrig varit så sjuk som nu och jag är livrädd att jag eller ngn jag håller av blir smittad.

Nu längtar jag bara efter att få känna att kroppen är frisk och pigg.  Längtar oerhört efter min kärlek såklart. Längtar efter att få gå ut å bara vara. 
Ska köpa en pizza å sätta mig på solbryggorna när jag blir frisk. Känna havs doften å vinden i håret. Efter att kramas med mina barn. Efter att kramas med min kärlek.
Ja jag har goda anledningar att fortsätta kämpa som ni hör.  
Jag ska vinna över Covid-19 💪

Massa kärlek till er alla och håll avstånd. Gå inte ut i onödan ❤


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar