Vi Sex lever i vårt organiserade kaos and We love it!!!
Välkommen tilll vår värld!!!!

tisdag 7 september 2010

Ny dator. Jävla LINUX

Nu har min dator lagt av helt. Jävligt arg har jag varit eftersom jag la om operativsystemet för två dagar sedan. Fick höra att Linux var så jävla bra och att det aldrig var nå fel på det men ack ack så det kan gå, mitt pajade som sagt.  Det som var himla synd var ju att på Linux så har man inte datorn uppdelad i partitioner utan har bara en.  Dvs. att allt som jag hade på min dator är borta. Har provat göra allt men man kommer inte ens in i den.  Ska lämna in den och se vad dom kan göra för att få fram alla mina kort på barnen å från bröllopet m.m
SÅ JAG VARNAR ER, AKTA ER FÖR LINUX!!!!

Men det som var bra var ju att jag nu har beställt en ny dator.


Så här ser min nya skönhet ut.
Även ett ritbord och en tillhörande mus fick följa med hem.

Så då har man gjort av med ett antal tusen igen då.

Men iallafall så nog om det.
Idag har jag varit i stan och skickat iväg vagnen till Götebrg.  Kändes väl sådär. hade haft kvar den om jag inte hade ledsnat så fort på den.  Den var bra och var fin men men så är det.
In på Maxi och kikade på skorna som mina barn ville ha som dom såg i reklambladet igår.  Får se om jag åker in å köper dom i veckan här annars får det bli nån annan gång.
Åkte hem å sålde lite jultidningar till min mamma för mina barns förtjänst. 
Barnen åkte hem till mormor direkt efter skolan så dom hann jag se några inuter bara.
Filippa har varit på dagis men sen har hon varit hemma med mig hela dagen och jag antar att hon inte haft speciellt kul idag här hemma eftersom jag mest har sutit vid datorn å försökt fått den att fungera eller ens reagera men utan resultat.
Nu ikväll var det föräldramöte men jag som många andra hoppade över det och var hemma istället.  Säger som pelle jag: " man kan alltid få en kort resume´" av någon som varit där.
Annat när det är enskillda samtal för då handlar det mera om ens egna barn å så så då är jag naturligtvis där.
Har installerat den stationära datorn i vardagsrummet i tv:n sålänge men snart så kommer min nya dator.  Längtas!!!!

Mina kära barn har fortfarande inte kommit ehm än och klockan är halv nio. Så typiskt deras mormor att tro att dom får vara vakna hur länge dom vill.  Nåja nu ska jag ringa hem dom så det blir nån ordning här i huset.With Love: My Life My Passion My Fashion

2 kommentarer:

 1. Ditt problem beror kanske på att din hårddisk "dött" eller lagt av "elektroniskt", dvs det hade kvittat vad för operativsystem och hur många partitioner du har på den. En död disk är en död disk.
  MEN om det är ett lite mindre strul med bara en del av filsystemet så kan du starta datorn på tex Ubuntu CD:n och sedan läsa innehållet på den och föra över det till en USB disk, hyfsat enkelt.
  Ett mer avancerat alternativ är
  http://www.sysresccd.org/
  den har mer avancerade verktyg, men kräver också en del mer av användaren.

  Finns fler verktyg att hämta, men pröva först med en Live CD, tex Ubuntu.

  Lycka till
  /Kjell

  SvaraRadera
 2. Måste bara skriva en liten komentar om komentaren här ovan.
  det stod att det var filfel och att man hade hittat hemlösa inoder. Går iallfall inte att komma in i den men ska lägga om snart och få över korten till ett USB minne. Hade tänkt gjort det hur det än var för barnen kan ta den datorn. Men inget dåligt som inte har ngt gott med sig................Jag får en ny dator.

  SvaraRadera